taxiprijzenutrecht.nl
http://www.taxiprijzenutrecht.nl/forum.taxiprijzenutrecht.nl/

Gevonden voorwerpen
http://www.taxiprijzenutrecht.nl/forum.taxiprijzenutrecht.nl/viewtopic.php?f=14&t=2951
Pagina 1 van 1

Auteur:  TimVermeer [ 10 feb 2015 07:11 ]
Berichttitel:  Gevonden voorwerpen

Wat te doen wanneer u als klant iets verloren of vergeten bent in de taxi?

Allereerst probeert u te achterhalen bij welke chauffeur en met welke auto u vervoerd bent. De kwitantie, die u aan het einde van de rit heeft gekregen, kan u hierbij helpen. Hierop staan namelijk alle relevante gegevens van het bedrijf en het kenteken van de auto vermeld. Ook het telefoonnummer van het bedrijf kunt u hierop terugvinden. Vervolgens neemt u dan kontakt op met het taxibedrijf.
Heeft u geen kwitantie, dan wordt het lastiger. U kunt proberen de chauffeur terug te vinden op een van de aanwezige standplaatsen in de stad. Aan weerszijden van het Centraal Station maakt u daarvoor de grootste kans, dit zijn de plaatsen waar de meeste taxi’s staan te wachten.
Ook kunt u kontakt opnemen met de grote taxicentrales, die gaan dan bij hun chauffeurs navraag doen. Mogelijk heeft de chauffeur het al bij de centrale gemeld dat er iets in zijn auto is gevonden.
De meeste taxi’s in Utrecht zijn aangesloten bij TaxiKeur Utrecht, (http://www.stku.nl/index.html) echter niet alle taxi’s. Ook daar kunt u navraag doen.
Tevens zijn alle taxi’s in Nederland verplicht aangesloten bij een Geschillencommissie. Om daaraan mee te kunnen doen zijn ze verplicht een aantal regels na te komen. Deze staan omschreven in de Algemene voorwaarden van het KNV.
(http://www.taxiprijzenutrecht.nl/attach ... n_2014.pdf)
In artikel 10 lid 1 t/m 3 van deze voorwaarden staat wat de chauffeur en de taxiondernemer dient te doen bij een gevonden voorwerp in de auto.
Echter: Er is bijna geen chauffeur die na elke klant zijn auto volledig inspecteert op achtergebleven voorwerpen. Daardoor kan het mogelijk zijn dat de volgende klant, zonder iets te melden, zich het voorwerp eigen maakt. Ook kan het voorwerp bij het in- of uitstappen niet in maar naast de auto op straat terecht zijn gekomen.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/